Radboud Majoor

Rond mijn veertigste levensjaar stond mijn wereld op zijn kop. Ik had net twee kinderen gekregen, werd ontslagen en kreeg een hartinfarct. Een periode van grote onzekerheid en twijfel brak aan. Achteraf kan ik zeggen dat het een zoektocht naar mijn zelf is geweest. In die periode heb ik steun gezocht bij een psychosynthese therapeut waarbij ik gewerkt heb aan thema’s als: mijn relatie met mijn ouders, mijn plek in het gezin en mijn ‘gevoelswereld’ onder andere opgeroepen door mijn kinderen.

 

 

Opleidingen  

De manier van werken binnen de psychosynthese therapie sprak mij zeer aan. Voor mij was een volgende logische stap de HBO opleiding psychosynthese te gaan volgen aan het Instituut voor Psychosynthese te Utrecht. In 2004 heb ik mijn diploma behaald. Naast deze opleiding heb ik mij bekwaamd in:

  • aandachtgerichte training
  • hartfocussen
  • mannenkracht
  • begeleiding bij depressie

Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs. Eerst als docent later als leerling-, student- en docentenbegeleider en o.a. faalangsttrainer/-coach. Ik heb ruime ervaring met het begeleiden van adolescenten en volwassenen.

Na mijn afstuderen in 2004 ben ik mij in het onderwijsveld gaan bezighouden met het begeleiden van volwassenen in hun werk. De laatste jaren,  ben ik In mijn eigen praktijk, mij meer en meer gaan toeleggen op het begeleiden van  mensen op het gebied van werk- en levensvraagstukken.